معرفی اجمالی دانشگاه بین المللی امام رضا علیه السلام

شهر مقدس مشهد به دليل وجود بارگاه ملکوتی عالم آل محمد(صلوات الله علیهم اجمعین) از ديرباز مورد توجه اندیشمندان و فرهیختگان جهانی بوده است. امری مهم که ضرورت طراحی و ترسیم چشم اندازهای بزرگ ملی و بین المللی حوزه علم و دانش را در آن ضروری می نماید. دانشگاه بین‌المللی امام رضا علیه السلام با همین نگاه و با تأکید تولیت فقید آستان قدس رضوی و با مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1378 جهت تربیت مدیران، اندیشمندان و کارآفرینان مؤمن و متخلق به اخلاق کریمه اسلامی در این خطه کهن تأسیس گردید. این دانشگاه در مقایسه با دانشگاه‌های غیر دولتی کشور، دانشگاهی پویا و در حال رشد است. به یاری خداوند متعال دانشگاه با کسب جایگاه بین‌المللی توانسته به یک دانشگاه پیشرو و متفاوت در بین دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی غیردولتی نائل شده و به عنوان مرکزی جهت پرورش استعداد جوانان مومن، متخصص و انقلابی در راستای نیاز کشور و جهان اسلام تبدیل شود. هدف این دانشگاه، فراهم نمودن محیطی علمی و پویا در جهت تربیت نسل جوان دینی و کارآزموده، در سایه‌ی فرهنگ و تعالیم امام علی بن موسی الرضا علیه آلاف التحیه و الثناء است. دانشگاه بین‌المللی امام رضا علیه السلام هم اکنون با : قریب به دو دهه پيشينه فعالیت درخشان آموزشي، پژوهشي و فرهنگي ایجاد دو مجموعه پردیس مستقل و ممتاز دانشگاهی خواهران و برادران با بیش از 6 هزار دانشجوی جاری و نزدیک به 9 هزار دانشجوی فارغ التحصیل با بهره‌مندی از 60 عضو هیئت علمی تمام وقت و بیش از 400 نفر استاد همکار در 60 رشته دانشگاهی در مقطع کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری در مساحتی بالغ بر 30 هزار متر مربع فضای آموزشی بستري مناسب جهت خلق، انتشار و كاربرد دانش در يك محيط سالم، امن، معنوي، آرام و علمي را فراهم كرده است. اين زمينه سبب ارتقا سطح كيفي آموزش، پرورش و ارائه ي خدمات مطلوب به جامعه و حل مسائل دانشجويان و خانواده هاي آنان شده است.

پرسش های متداول

بطور کلی نحوه پذیرش رشته های مقطع کارشناسی این دانشگاه به 2 دسته تقسیم می شوند:
الف) رشته های با آزمون: داوطلبان این رشته ها باید حتما در آزمون سراسری شرکت کرده باشند و مجاز به انتخاب رشته موسسات غیر انتفاعی شده باشند.
ب) رشته های براساس سوابق تحصیلی: داوطلبان این رشته ها نیازی به شرکت در آزمون سراسری ندارند اما در مرداد ماه باید از طریق سایت سازمان سنجش اقدام به ثبت نام نمایند و رشته مورد نظرخود را انتخاب نمایند .

معیار پذیرش برخی از رشته ها بر اساس سوابق تحصیلی داوطلب است یعنی نیازی به حضور در جلسه آزمون سراسری نیست و معدل کتبی نهایی سال سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی، قبولی داوطلب را در هرر شته مشخص می کند

کلیه دارندگان مدرک پیش دانشگاهی نظام جدید و یا دیپلم نظام قدیم و یا دارندگان مدرک کاردانی از آموزشکده های فنی و حرفه ای

مدرک دانشگاه امام رضا علیه السلام به تایید وزارت علوم می رسد و عنوان "غیر انتفاعی" ذکر نمی شود.

کلاسهای دانشجویان دختردر پردیس رضوان و کلاسهای دانشجویان پسر در پردیس اسرار برگزار می شود. محل تشکیل کلاهای تربیت بدنی عملی سالن ورزشی دانشگاه ( بمبئی چی) واقع در خیابان اسرار یا مجموعه تربیت بدنی آستانقدس رضوی می باشد.

• 1. نمرات بالای 12 از دانشگاه های دولتی، غیرانتفاعی، علمی کاربردی، آزاد مراکز استان، آزاد غیر از مراکز استان(فقط دروس عمومی) قابل بررسی و تطبیق است.
  • 2. دروس گذرانده شده در دانشگاه های پیام نور، رشته های مجازی و دوره های پودمانی دانشگاه های علمی کاربردی قابل پذیرش و تطبیق نیست.
  • 3. دروس گذرانده شده فارغ التحصیلان دوره های کاردانی درصورتی که فاقد مدرک پیش دانشگاهی باشند قابل پذیرش و تطبیق نیست.
  • 4. جهت تطبیق می بایست به ازای هر واحد ، 5% شهریه ثابت پرداخت گردد.

داوطلبان واجد شرایط (دارندگان معدل کتبی نهایی 18.5 و بالاتر که در طرح ثبت نام نمایند و پس از شرکت در مصاحبه بعنوان پذیرفته شده نهایی اعلام شوند) از پرداخت شهریه ثابت و متغیر معاف می شوند. جزییات بیشتر و شرایط و نحوه ثبت نام آن در سایت این دانشگاه اعلام شده است.

تعداد واحدهای درسی دررشته های مختلف متغیر است و بین 7 تا 8 ترم طول می کشد.

تعداد واحد ، در هر نیمسال بین 12 تا 20 واحد متغیر است.

بسته به تعداد واحد انتخابی، ساعت و روز تشکیل کلاسها در نیمسال های مختلف متفاوت بوده و گاهی ممکن است دانشجو تمام روزهای هفته کلاس داشته باشد.

درخواست تغییر رشته از نیمسال دوم به بعد امکان پذیر است وعلاوه بر موفقت دانشگاه نیاز به تایید سازمان سنجش دارد.

• 1- انتقالی به یک دانشگاه در همان شهر امکان پذیر نمی باشد.
  • 2- انتقالی فقط در صورت موافقت دانشگاه مبدا و مقصد امکانپذیر است.
  • 3- انتقالی به دانشگاه های دولتی امکان پذیر نیست.
  • 4- انتقالی فقط از دانشگاه های دولتی و غیرانتفاعی به دانشگاه امام رضا علیه السلام امکانپذیر است.