معرفی اجمالی دانشگاه بین المللی امام رضا علیه السلام

شهر مقدس مشهد به ‎دليل وجود بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع)، از ديرباز کانون توجه اندیشمندان و فرهیختگان جهان اسلام بوده است. دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) در سرزمین کهن خراسان، با هدف دستیابی به مرجعیت علمی در جهان اسلام و تربیت نیروی انسانی همتراز انقلاب اسلامی، پس از اخذ مجوز از شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سال 1373، در سال 1378 فعالیت خود را به‎طور رسمی آغاز کرده است. اين دانشگاه طی دو دهه فعالیت علمی و آموزشی، با ایجاد فضایی علمی، فرهنگی و تربیتی در مقايسه با سایر دانشگاه‌هاي غيردولتي كشور، دانشگاهي پويا و در حال توسعه است و با كسب رتبۀ سطح یک در میان دانشگاه‎های غیردولتی و فعال در عرصه بین‌المللی، توانسته به يك دانشگاه پيشرو و مركزي براي پرورش استعدادهاي جوانان مؤمن، متخصص و انقلابی در راستای پاسخگویی به نیازهای کشور، تبدیل شود و مورد تحسين جامعه قرار گیرد. در همین راستا، دانشگاه تلاش دارد به‎عنوان مرجعی الهام‎بخش در جهان اسلام، در افق تمدن‎سازی نوین اسلامی ـ ایرانی، نقش‎آفرين باشد. بهره‌مندی از دو فضای آموزشی مستقل خواهران و برادران در مساحتی بالغ بر 43000 متر مربع؛ پذیرش دانشجو در بیش از 60 رشته دانشگاهی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتري؛ جذب 61 عضو هیأت علمی و بهره‌گیری از تخصص 500 استاد برجسته از سراسر کشور، اين دانشگاه را به یکی از بزرگ‎ترین و مجهزترین دانشگاه‌های غیردولتی کشور تبدیل کرده است.
بطور كلي نحوه پذيرش رشته هاي مقطع كارشناسي اين دانشگاه به 2 دسته تقسيم مي شوند:
الف) رشته هاي با آزمون: داوطلبان اين رشته ها بايد حتما در آزمون سراسري شركت كرده باشند و مجاز به انتخاب رشته موسسات غير انتفاعي شده باشند.
ب) رشته هاي براساس سوابق تحصيلي: داوطلبان اين رشته ها نيازي به شركت در آزمون سراسري ندارند اما در مرداد ماه بايد از طريق سايت سازمان سنجش اقدام به ثبت نام نمايند و رشته مورد نظرخود را انتخاب نمايند .
نحوه پذيرش رشته هاي مقطع كارشناسي ارشد اين دانشگاه ، فقط از طريق آزمون سراسري مي باشد :
دانشگاه امام رضا (ع) در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ از طریق آزمون سراسری در رشته مديريت بازرگاني گرايش مديريت سياستگذاري بازرگاني در مقطع دکتری دانشجو می پذیرد.

پرسش های متداول

بطور کلی نحوه پذیرش رشته های مقطع کارشناسی این دانشگاه به 2 دسته تقسیم می شوند:
الف) رشته های با آزمون: داوطلبان این رشته ها باید حتما در آزمون سراسری شرکت کرده باشند و مجاز به انتخاب رشته موسسات غیر انتفاعی شده باشند.
ب) رشته های براساس سوابق تحصیلی: داوطلبان این رشته ها نیازی به شرکت در آزمون سراسری ندارند اما در مرداد ماه باید از طریق سایت سازمان سنجش اقدام به ثبت نام نمایند و رشته مورد نظرخود را انتخاب نمایند .

معیار پذیرش برخی از رشته ها بر اساس سوابق تحصیلی داوطلب است یعنی نیازی به حضور در جلسه آزمون سراسری نیست و معدل کتبی نهایی سال سوم دبیرستان و پیش دانشگاهی، قبولی داوطلب را در هرر شته مشخص می کند

کلیه دارندگان مدرک پیش دانشگاهی نظام جدید و یا دیپلم نظام قدیم و یا دارندگان مدرک کاردانی از آموزشکده های فنی و حرفه ای

مدرک دانشگاه امام رضا علیه السلام به تایید وزارت علوم می رسد و عنوان "غیر انتفاعی" ذکر نمی شود.

کلاسهای دانشجویان دختردر پردیس رضوان و کلاسهای دانشجویان پسر در پردیس اسرار برگزار می شود. محل تشکیل کلاهای تربیت بدنی عملی سالن ورزشی دانشگاه ( بمبئی چی) واقع در خیابان اسرار یا مجموعه تربیت بدنی آستانقدس رضوی می باشد.

• 1. نمرات بالای 12 از دانشگاه های دولتی، غیرانتفاعی، علمی کاربردی، آزاد مراکز استان، آزاد غیر از مراکز استان(فقط دروس عمومی) قابل بررسی و تطبیق است.
  • 2. دروس گذرانده شده در دانشگاه های پیام نور، رشته های مجازی و دوره های پودمانی دانشگاه های علمی کاربردی قابل پذیرش و تطبیق نیست.
  • 3. دروس گذرانده شده فارغ التحصیلان دوره های کاردانی درصورتی که فاقد مدرک پیش دانشگاهی باشند قابل پذیرش و تطبیق نیست.
  • 4. جهت تطبیق می بایست به ازای هر واحد ، 5% شهریه ثابت پرداخت گردد.

داوطلبان واجد شرایط (دارندگان معدل کتبی نهایی 18.5 و بالاتر که در طرح ثبت نام نمایند و پس از شرکت در مصاحبه بعنوان پذیرفته شده نهایی اعلام شوند) از پرداخت شهریه ثابت و متغیر معاف می شوند. جزییات بیشتر و شرایط و نحوه ثبت نام آن در سایت این دانشگاه اعلام شده است.

تعداد واحدهای درسی دررشته های مختلف متغیر است و بین 7 تا 8 ترم طول می کشد.

تعداد واحد ، در هر نیمسال بین 12 تا 20 واحد متغیر است.

بسته به تعداد واحد انتخابی، ساعت و روز تشکیل کلاسها در نیمسال های مختلف متفاوت بوده و گاهی ممکن است دانشجو تمام روزهای هفته کلاس داشته باشد.

درخواست تغییر رشته از نیمسال دوم به بعد امکان پذیر است وعلاوه بر موفقت دانشگاه نیاز به تایید سازمان سنجش دارد.

• 1- انتقالی به یک دانشگاه در همان شهر امکان پذیر نمی باشد.
  • 2- انتقالی فقط در صورت موافقت دانشگاه مبدا و مقصد امکانپذیر است.
  • 3- انتقالی به دانشگاه های دولتی امکان پذیر نیست.
  • 4- انتقالی فقط از دانشگاه های دولتی و غیرانتفاعی به دانشگاه امام رضا علیه السلام امکانپذیر است.